Izložbe „Boja nota” i „Vizit Sombor okom fotografa”

Otvorene izložbe „Boja nota” i „Vizit Sombor okom fotografa”

U četvrtak, 12. januara, u sali za tematske postavke Muzeja Podunavskih Švaba, otvorena je izložba Turističke organizacije grada Sombora, koja se sastoji iz dva dela, pod nazivima: „Boja nota” i „Vizit Sombor okom fotografa”, čiji je autor somborski fotograf Petar Zambo. Na otvaranju izložbe govorili su Zdenka Mitić – direktorka TOGS, Dušan Kozoderović – predsednik Foto kino i video kluba „Rada Krstić” Sombor, Petar Zambo – autor izložbe, te Jovana Miljević – pomoćnica gradonačelnika za oblast turizma, koja je i zvanično otvorila izložbu.

Ovom izložbom, Turistička organizacija grada Sombora prikazala je svoj rad u protekloj godini, sa posebnim osvrtom na gradske manifestacije čiji je direktni organizator TOGS. Kroz fotografije dočarani su najinteresantniji momenti „uhvaćeni” tokom „Somborskog leta”, „Zimskih čarolija”, „Ulice starih zanata”, „Harmonije Gornjeg Podunavlja”, „Ravangrad Wine festa”, „Sajma stvaralaštva seoskih žena Vojvodine”, a „Boja nota” objedinila je boje i muziku, kao dve velike fascinacije autora Zambo Petra.

Izložba je bila prilika za retrospektivni prikaz rada, kao i za susret i izražavanje zahvalnosti prema saradnicima, te predstavljanje novina u turističkoj ponudi grada.

Tim povodom, premijerno su predstavljeni turistički info totemi sa bogatim foto i video materijalom, kao i VR naočare koje nude mogućnost obilaska Sombora i okoline kroz virtuelnu stvarnost. One predstavljaju jedan od rezultata projekta „Amazing Amazon of Europe”, u kome je Grad Sombor učestvovao kao partner, a njegov osnovni cilj je uspostavljanje i promocija međunarodne biciklističke rute „Evropski Amazon”. Mogućnosti za korišćenje ove opreme imaće posetioci Info centra Turističke organizacije grada Sombora, te Gradskog i Muzeja Podunavskih Švaba, a značajna je i mogućnost predstavljanja istih na međunarodnim sajmovima na kojima TOGS redovno uzima učešće.

Svi zainteresovani mogu da pogledaju izložbu u iduće tri sedmice, tokom radnog vremena Muzeja Podunavskih Švaba, koje je tokom januara od utorka do petka od 8 do 14 časova i vikendom od 9 do 13 časova.