Moja Srbija

dop-ms

Otvoren konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje – Đorđe Vajfert

Privredna komora Srbije, osmi put zaredom dodeljuje „Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje – Đorđe Vajfert” za 2019. godinu kompanijama koje imaju najuspešnije primere primene principa i praksi društvene odgovornosti u Srbiji.

Na konkurs, koji će biti otvoren od 9.11 do18.12.2020. godine mogu da se prijave sva privredna društva, bez obzira na veličinu i delatnost, a koja su u svoje poslovanje ugradila principe društvene odgovornosti, brigu o zaposlenima i ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, zajednici u kojoj posluju, tržištu i imovini.

Prijave se vrše putem linka https://pks.rs/strana/nacionalna-nagrada-za-dop, a za učešće potrebno je da privredno društvo pripremi konkretan primer dobre prakse društveno odgovornog poslovanja realizovan u prethodne dve godine uz detaljno popunjen upitnik za prijavu. Skenirani upitnik sa prilozima potrebno je dostaviti na e- mail: csr@pks.rs, najkasnije do 18.12.2020. godine. Kako bi olakšala pripremu i odabir projekata, Privredna komora Srbije pripremila je „Smernice za pripremu dobrog DOP projekta”.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje – Đorđe Vajfert, Privredna komora Srbije dodeljuje još od 2007. godine. Ovu nagradu, od ostalih u ovoj oblasti, izdvaja njena jedinstvena metodologija i celovit pristup, čime se na ravnomeran način tretiraju najznačajniji aspekti održivog poslovanja.

Izvor: https://pks.rs/