HEMI muzičke nagrade 2022

Otvoren konkurs za HEMI muzičke nagrade 2022

Otvoren je konkurs za HEMI muzičke nagrade (HMA) 2022, koje solo izvođačima i bendovima pružaju priliku da sarađuju sa muzičkim ekspertima, pomere granice i dođu do nove publike

Čak 27 izvođača iz Centralne i Jugoistočne Evrope biće nominovano u prvoj fazi HEMI muzičkih nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje, a sve u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta.

Devet izvođača finalista proći će u drugu fazu HEMI muzičkih nagrada, gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na 10 vodećih muzičkih konferencija i festivala širom Evrope, kao što su: Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), muzička konferencija PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzm Miasto (Poljska), Tallinn Music Week (Estonija), Wianki festival (Poljska).

Nagrada za pobednika HEMI muzičkih nagrada biće 5.000 evra za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, promociju i nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu.

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari, dok će svi prijavljeni kandidati ostvariti benefite od publiciteta kroz 18 medijskih partnera u devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Kandidati moraju da imaju više od 18 godina i da žive u jednoj od HEMI zemalja. Rok za prijavu je sreda, 23. januar, u 23.59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na ovom linku.

O HEMI projektu

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program za talentovane muzičare koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike. Ove muzičke nagrade organizuje HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja.

Hub za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2023). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu.

Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog muzičkog hub-a čiji je cilj razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukcija i kopromocija novih događaja/proizvoda, stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu