Una Savić - Otac poklonio višak od 120.000€Nek ozdravi još neko dete!

Nakon uspešne operacije dvogodišnje Une Savić, čije su lečenje od retkog oblika leukemije, poznatog kao Filadelfija sindrom, omogućili plemeniti ljudi širom Srbije i dijaspore, njen otac Saša Savić nije časio časa, već je 119.900 evra, koji su pretekli, uplatio na račun Fonda za lečenje dece u inostranstvu.

– Nisam uopšte razmišljao o tome šta ću uraditi sa preostalim novcem. Višak novca iz bolnice, kao i 24.000 dinara, prebacio sam na račun fonda. Nadam se da će to pomoći još nekom bolesnom detetu kome je ovo možda poslednja nada da ozdravi – kaže Saša za „Alo!“.

On dodaje da je ovakav fond odavno trebalo da postoji, kako mnoga deca u sličnoj situaciji ne bi zavislila od volje dobrih ljudi. Nada se da će ovim novcem bar malo ublažiti njihov i strah njihovih roditelja.

– Znam kakav je osećaj roditelja dok gledaju sopstveno dete kako se bori, a ne mogu da mu pomognu. Zavisite od pomoći drugih. Imali smo sreće da smo novac prikupili za šest meseci. Ne ponovila se nikom naša muka i onaj osećaj neizvesnosti dok nismo skupili sredstva. Sa ovim novcem će roditeljima biti mnogo lakše – kaže Saša, dodajući da se Una uspešno oporavlja, redovno pije antibiotike i ide na kontrole, koje pokazuju da je dobro.

– Redovno idemo na kontrole na Institutu za majku i dete. Doktori prate stanje i zasad je, hvala bogu, sve u najboljem redu – priča Unin otac.

Podsetimo, akcija za pomoć maloj Uni pokrenuta je još u oktobru 2013. godine, a u pomoć se nesebično priključila gotovo cela Srbija. Na osmeh ove devojčice nisu ostali imuni ni mnogi političari, poznate ličnosti i kompanije, pa je oko 180.000 evra, koliko je bilo potrebno za lečenje u inostranstvu, za pola godine leglo na račun. Devojčici je transplantacija koštane srži urađena u jednoj klinici u Frankfurtu. Zbog njenih godina operacija je trajala dva dana, a ova mala heroina je sve do kraja izdržala i dobro podnela.

Izvor: www.Alo.rs
Autor: J. Jokanović