Opera Sankt Peterburga prvi put u Srbiji

Gostovanje Opere Sankt Peterburga na Velikoj sceni Madlenianuma

Opera Sankt Peterburga gostovaće u junu na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, čime će se ujedno obeležiti završetak sezone 2016/17. Opera Rodiona Ščedrina Ne samo ljubav na programu je 24. a Veridba u manastiru Sergeja Prokofjeva 26. juna.

Pored toga što će Opera Sankt Peterburga po prvi put nastupiti u Srbiji i što će ova operska dela R. Ščedrina i S. Prokofjeva premijerno biti izvedena na ovim prostorima, za gostovanje ruske operske kuće vezuje se još jedna ekskluzivnost – očekuje se dolazak Rodiona Ščedrina lično na izvođenje njegove opere 24. juna.

Lirska opera Ne samo ljubav Rodiona Ščedrina nastala je po motivima pripovedaka Sergeja Antonova i uz libreto dodatih poskočica. Opera je posvećena supruzi kompozitora, velikoj ruskoj balerini Maji Pliseckoj.

Komična lirska opera Veridba u manastiru Sergeja Prokofjeva jeste zaplet na osnovi publici dobro poznate drame Pratilja (Duenna) Ričarda Šeridana. Ova predstava je napravljena kao vrsta šale, nešto poput studentske žurke, gde su gluma i zbilja organski povezani.

Režiju obe predstave potpisuje Jurij Aleksandrov, a scenografiju i kostimografiju Vjačeslav Okunjev, obojica publici dobro poznati po veoma uspešnim produkcijama koje su bile na repertoaru Madlenianuma – opere Travijata i Pajaci.

Foto: Igor Volkov


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *