Zaljubljenost vs ljubav

Online program DKSG-a za 11. januar

Ciklus tribina ZALJUBLJENOST VS LJUBAV

ZALJUBLJENOST – 1. deo

18.00, Facebook, Instagram 

Učestvuju: prof. dr Žarko Trebješanin (psiholog), prof. dr Tatjana Milivojević (filozof), Jasna Lovrić (konstruktivistički koučing psiholog)

Ciklus tribina održanih u Domu kulture Studentski grad priča vam priču o partnerskoj ljubavi i zaljubljenosti na jedan drugačiji način.

Ljubav i zaljubljenost nisu sinonimi. Zaljubljenost često ne rezultira kvalitetnom vezom i ne podrazumeva ljubav. Struktura zaljubljenosti određuje njenu perspektivu. Struktura podrazumeva i nesvesno. Zaljubljenost je prijatno i intenzivno osećanje, izuzetno u svakom smislu i dragoceno.

Koja je uloga zaljubljenosti i šta učimo iz nje? Kako se iz zaljubljenosti stiže do ljubavi i da li je to svaki put moguće i potrebno? Šta je ljubav? Ljubav traži od nas da budemo realni i odgovorni. Ona traži rad na sebi i na partnerskom odnosu. Kako?

VIS Limunada

VIS LIMUNADA – KONCERT

20.00, Instagram, Facebook 

VIS Limunada „plovi” kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina dvadesetog veka. U svojim nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera koja je ovekovečena u filmovima poput Slatki život, Dobar dan, tugo i Ljubav i moda. Šlager, rani rok i bit muzika prožima se sa melodramatičnošću omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima, VIS Limunada je svoje muzičko opredeljenje nazvao Stari val koji, u stvari, označava muzički period kada su svirali orkestri, a bendovi tek nastajali, muzičari i publika se odevali u uske elegantne haljine i odela, a numere se izvodile umesto pesama. Na evropskim i svetskim festivalima i rivijerama odjekivali su snažni, ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju. Ponesena snagom novih tehnoloških dostignuća: tehnikolor filmova, transkontinentalnih radio i televizijskih prenosa, supersoničnih letova i svemirskih programa, širom sveta stvarala se univerzalna kultura. Odlikovali su je zvuci koji su u sebi objedinjavali melanholičnu nežnost salonske muzike, začinjene elegantnom dekadencijom boemskih zabava. Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka obeležio je čudesni spoj prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i možda, naivne ali poštovanja vredne vere u bolje sutra. VIS Limunada, bez nostalgije, ali sa žarom prenosi tu energiju koja ne gubi na vrednosti čak i u svetlu složenih protivrečnosti koje su usledile.