Zvezdara teatar

Oktobarska putovanja i gostovanja Zvezdara teatra

Oktobar će biti mesec festivala, na kojima će gostovati ekipa predstave „Korešpodencija”, ali i mesec u kom će Zvezdara teatar ugostiti najpre glumce Satiričkog pozorišta Kerempuh, sa predstavom Ustav Republike Hrvatske, a potom i Ramba Amadeusa koji u poslednjih nekoliko godina izvodi svoje „Veče glomazne poezije” na sceni našeg pozorišta. Nakon velikog uspeha jednog od najhrabrijih filmova novog milenijuma, „Ustav Republike Hrvatske“ stiže i sa pozornice Satiričkog kazališta Kerempuh – predstava će biti izvedena 16. oktobra, u 19.30 na Sceni Danilo Bata Stojković. Veče glomazne poezije održaće se 25. oktobra.
Zvezdara teatar će 16. oktobra ugostiti ekipu Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, sa predstavom Ustav Republike Hrvatske, Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana. U predstavi igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota / Hrvoje Kečkeš.

Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim oficirom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, obučen kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja počinje da se brine o njemu i njegovom ocu. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomaže da pripremi ispit iz Ustava Republike Hrvatske… Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvoro vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno zavisnim…

Veče glomazne poezije

U četvrtak 25. oktobra gost Zvezdara teatra biće Rambo Amadeus koji par godina unazad u jesen izvodi svoje Veče glomazne poezije na sceni našeg pozorišta. O ovoj jedinstvenoj večeri, sam Rambo kaže:
Veče glomazne poezije kod publike izaziva sasvim pomešana osećanja. Salve smeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi ali i tuga i zabrinutost mješaju se stvarajući vrhunski napitak, stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja žuči i meda. Hit.

Korešpodencija na četiri pozorišna festivala

Predstava Korešpodencija će u oktobru gostovati na čak četiri pozorišna festivala u zemlji! Korešpodenti – Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković će se u narednom periodu predstaviti publici u Kragujevcu, Zaječaru, Mladenovcu i Vršcu!
10. oktobra, korešpodenti će učestvovati na Joakim interfestu u Kragujevcu , a potom na Danima Zorana Radmilovića 18. oktobra u Zaječaru. Festival Teatar u jednom dejstvu koji se tradicionalno održava u Mladenovcu, ugostiće ekipu Korešpodencije 21. oktobra, a oktobarska putovanja se završavaju na Vršačkoj pozorišnoj jeseni, 22. oktobra.

Voz u Novom Sadu

Dvojac predstave Voz, rađene prema romanu Kormaka Makartija, Voja Brajović i Sergej Trifunović, takođe će gostovati u Novom Sadu 21. oktobra.
Karte za predstavu su dostupne na novosadskom Bilet servisu.