Odjeci Nomusa - Koncert za hor Alfreda Šnitkea i Hor RTS-a

Odjeci Nomusa – Koncert za hor Alfreda Šnitkea i Hor RTS-a

Nakon uspešnog završetka 42. izdanja festivala Novosadske muzičke svečanosti – Nomus, biće održan još jedan poseban koncert

Odjeci Nomusa

Nedelja, 6. novembar, Sinagoga, 20 časova

Alfred Šnitke: Koncert za hor

Hor Radio-televizije Srbije

Dirigent: Bojan Suđić

Nesumnjivo jedno od remek-dela horske muzike XX veka – Koncert za mešoviti hor, sovjetsko-nemački kompozitor Alfred Šnitke, napisao je tokom 1984. i 1985. godine. Duboko emotivni i uzvišeni tekstovi koje je Šnitke iskoristio za ovo svoje genijalno delo potiču iz Knjige plača srednjovekovnog jermenskog pesnika Grigora iz Nareka. Koncert je posvećen dirigentu Valeriju Poljanskom, koji je i dirigovao njegovim premijernim izvođenjem, u Moskvi 1986. godine.

I danas jedan od najuglednijih ruskih dirigenata, Poljanski je bio i gost festivala Nomus kada je nastupio s Horom Ruske državne kapele na otvaranju pomenute manifestacije 2012. godine.

Ulaznice za koncert prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9 do 13 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i uplata na račun na linku:

https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Cena karte: 500,00 dinara