Moja Srbija

Novih 60.000 vaučera za odmor u Srbiji 2020.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije donelo odluku da se pusti u opticaj još 60.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Podsećamo da je osnovna količina od 100.000 vaučera predviđenih za ovu godinu potrošena u rekordnom roku, za samo mesec i po dana.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu koja predviđa dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

Vrednost svakog pojedinačnog vaučera je, kao i do sada, 5.000 dinara. Pravo na dobijanje vaučera imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija neto primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučer se ne može koristiti na teritoriji Beograda i Novog Sada i njime se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Ugostitelj je dužan da usluge noćenja pruži imaocima vaučera LIČNO. U narednoj sezoni najavljene su češće i strožije kontrole rada ugostitelja i način korišćenja vaučera.

Detaljnije informacije o mogućnostima za korišćenje vaučera, kao i o velikom broju ugostitelja koji primaju vaučere, potražite na portalima www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs

Informacije za ugostitelje koji žele da učestvuju u realizaciji akcije korišćenja vaučera

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera.

Vaučeri se mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom 2020. godine.

Na sledećim linkovima možete preuzeti dokumentaciju, koja je potrebna ukoliko želite da i za vaš objekat bude omogućeno učešće u šemi raspodele vaučera za odmor u Srbiji 2020.
Poziv ugostiteljima radi realizacije šeme dodele vaučera 
Obrasci – Prjave za ugostitelje
Obrazac izjave 1
Obrazac izjave 2

Pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je najposećeniji portal u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Ove godine zabeležićemo više od 3.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki procenat zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.