Novi Sad za hedoniste 6 dana/5 noći

Novi Sad za hedoniste

Novi Sad za hedoniste 6 dana/5 noći

Serbian Adventures je pripremio za vas:
Smešteni u srcu grada, upoznajte Novi Sad i otkrijte šarm i otmenu eleganciju Srpske Atine. Obiđite okolinu tokom zanimljivih izleta i doživite neverovatno bogatstvo različitosti Vojvodine.

Za ovaj aranžman možete koristiti vaučere za odmor Republike Srbije, u vrednosti od 5.000 dinara.

Aktivnosti:

  • Obilazak najznačajnijih atrakcija Novog Sada
  • Obilazak Petrovaradinske tvrđave i podzemnih galerija
  • Izleti po okolini sa degustacijom tradicionalnih vojvođanskih specijaliteta i najboljih vina
  • Ofroud izleti džipom
  • Vožnja katamaranima, fun-boat katamaranima, brodom…
  • Ugođaj za sva čula

Opis ture:

Programom Novi Sad za hedoniste pružamo priliku i onima koji su već posetili naš grad da ga upoznaju na drugačiji način.

Budući da je osnovan pre samo tri veka, Novi Sad spada u najmlađe evropske gradove. Nastao je na drugoj obali Dunava naspram čuvene Petrovaradinske tvrđave, na mestu gde su se nekad prostorale šume i močvare odakle su nadirali razni osvajači.

Prvog i drugog dana vašeg boravka u Novom Sadu, čućete mnoge zanimljive priče o važnim ljudima i događajima za koje verovatno niste znali. Otkrićete skrivene tajne Petrovaradinske tvrđave, prošetaćete njenim najskrivenijim tunelima, posetićete podzemne vojne galerije…

Za ostale dane, pripremili smo vam bogat izbor izleta kroz koje ćete imati priliku da saznate osnovne stvari o Vojvodini, njenom nastanku i bogatstvu različitosti naroda koji u njoj žive, kao i druge posebnosti koje je čine tako čarobnom i drugačijm od ostalih predela Srbije. Probaćete neka od najboljih fruškogorskih vina i uživati u čarobnim ukusima vojvođanskih specijaliteta. Upoznaćete bisere Fruške gore, ploviti Dunavom na različite načine i tako otkriti njegove divne rukavce i ade.

Smeštaj koji smo izabrali za ovaj program nalazi se u srcu Novog Sada, tačnije, u neposrednoj blizini Pašićeve ulice. Inače, u ovoj ulici smešteno je i nekoliko najboljih restorana koje vam svakako preporučujemo tokom boravka u našem gradu. U blizini su i mnoga mesta za noćni provod uz tamburaše ili neki drugi oblik zabave.

1. dan (petak): Novi Sad iz drugog ugla

Dolazak u Novi Sad najkasnije do 17 h. Za putnike koji ne dolaze automobilom, nudimo besplatan transfer od autobuske ili železničke stanice do samog smeštaja. Posle kratkog odmora, u 19h vodimo vas u obilazak i upoznavanje grada. Kroz priče našeg vodiča saznaćete nešto više o značajnim ličnostima koje su ostavile neizbrisiv trag na istoriju i kulturu ovog grada zbog čega je dobio nadimak Srpska Atina. Koračaćete stopama takvih veličina kao što su čika Jova Zmaj, Svetozar Miletić, Laza Kostić, Mileva Marić Ajnštajn, Jaša Tomić i mnogi drugi. Šetnju završavamo u autentičnom vojvođanskom restoranu u centru grada gde ćete uživati u tradicionalnim vojvođanskim specijalitetima i muzici tamburaša. Noćenje.

2. dan (subota): Trg galerija, Petrovaradinska tvrđava i plaža Štrand

Odlazak do Trga galerija gde ćemo obići čuvenu galeriju Matice srpske. Reč je o jednoj od najvrednijih kolekcija srpske nacionalne umetnosti od XVI do XX veka. Sa oko 500 umetničkih dela izloženih u stalnoj postavci, imaćete priliku da steknete predstavu o razvoju srpske umetnosti novijeg doba.

Po završteku obilaska, prošetaćemo se do keja i predahnuti u jednom od restorana/kafića odakle se pruža divan pogled na Petrovaradinsku tvrđavu i Dunav. Tamo ćete čuti zanimljivu priču o novosadskim mostovima. Potom nastavljamo preko mosta „Duga“ do “Gradića” (tako Novosađani nazivaju podgrađe Petrovardinske tvrđave). Proći ćemo pored maltarnice (zgrada gde se nekad davno plaćala taksa za prelazak preko mosta), kafane „Kod 7 izbornih kneževa“, Vojne bolnice, Crkve Svetog Apostola Pavla, Zabranjenog grada, rodne kuće bana Jelačića, oficirskog paviljona i drugih značajnih objekata.

Posetićemo i Crkvu Svetog Jurja, inače, najstariji sakralni objekat na gradskom području i njenu kriptu u kojoj su sahranjeni plemići jezuitskog reda i mnogi oficiri koji su službovali ovde u 18. i 19. veku. Penjemo se uz dvestotinak stepenika do ulaza u podzemne vojne galerije, koje kriju interesantne priče i misterije o nastanku tvrđave. Krećući će kroz tunele (oko 1 km, 50 minuta) nekoliko nivoa ispod gornjeg platoa, izlazimo na površinu jednog od šanaca i šetamo do bastiona Ludviga Badenskog, na kom se nalazi čuveni „pijani“ sat, zaštitni znak grada (mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate).

Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana na terasi tvrđave odakle se pruža predivan pogled na Dunav i ceo grad. Ukoliko želite, postoji mogućnost obilaska muzeja grada, Velikog ratnog bunara i umetničkih galerija na tvrđavi. Tokom dana ili predveče predlažemo posetu poznatoj novosadskoj plaži Štrand. Doživećete nezaboravan ugođaj ako dočekate zalazak sunca na katamaranu koji plovi uzvodno od Štranda do rakovačkog Dunavca i zatim se spušta nizvodno pored Petrovaradinske tvrđave do mesta polaska.

Večera u nekom od restorana po vašem izoru uz našu preporuku. Noćenje.

Za naredne dane nudimo mogućnost da ih iskrojite po svojoj meri, tako što ćete odabrati neki od ponuđenih programa. Za svaki program, potrebno je da se okupi minimalno osam putnika, međutim, ako dolazite u grupi koja broji više od osam osoba, program možemo izmeniti i prilagoditi ga vašim zahtevima.

3. dan (nedelja): Dan skrojen po vašem ukusu

Budući da je nedelja dan kada se u gotovo svim gradskim crkvama održavaju jutarnje službe, vodimo vas na besplatnu jutarnju turu, odnosno, u posetu novosadskim crkvama. Obići ćemo katoličku crkvu Imena Marijinog (čuvenu “katedralu” na Trgu slobde), rusinsku i pravoslavnu crkvu poi vašem izboru ( Sabornu, Nikolajevsku ili Almašku). Za ovaj dan predlažemo da ga dopunite jednim od dva predložena opciona izleta:

Prvi: Bogatstvo različitosti

Drugi: Čarolija ukusa

4. dan (ponedeljak): Opcioni izleti

Prvi izbor: Fruška gora: Vino & Spa

Drugi izbor: Fruškogorska džip avantura

5. dan (utorak): Opcioni izleti

Prvi izbor: Putevima istorijskih događaja, dunavskih mitova i legendi

Drugi izbor: Preko dana slobodno vreme, uveče program Čenejski salaši

6. dan: Rastanak

Napuštanje smeštaja do 12 časova. Predlažemo prepodnevnu oproštajnu kafu u Zmaj Jovinoj ulici. Besplatan prevoz do autobuske i železničke stanice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *