Novi album Irene Blagojević stiže ove jeseni

Irena Blagojević

Novi album Irene Blagojević stiže ove jeseni

Soul džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine svoj treći album „Pero”, na kome možemo očekivati „mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju”, a već je najavljen singlom i spotom „Milo moje”.
Na CD-u „Pero”, koji objavljuje promoterska kuća Long Play, moći će da se čuju bluz, sving, fank i pop, „kao i interesantne obrade”, a Blagojević kaže da je „Milo moje” dosta drugačije od ostalih pesama na albumu i „čini mi se najpoletnijom i najlaganijom pesmom”.

„Interesantno je da sam komponujući ‘Milo moje’ bila inspirisana indijskom muzikom. Ubacila sam ritmiku našeg podneblja ali i fank, sviraju je žičani instrumenti, perkusije i flauta, te sve u svemu zvuči, rekla bih, neobično”, kaže Blagojević.

Spot „Milo moje” snimao je, u Beogradu i delom u Kikindi, Aleksandar Ivančević, koji uz montažera Branislava Godića, čini uigranu dugogodišnju ekipu sa kojom je Blagojević uradila i spot „Gorko je slatko” sa prvog albuma „Jutro bez ljubavi” (2010). Pored Blagojević u spotu „Milo moje” pojavljuje se njen šesnaestogodišnji sin Relja Peršić, kome je ta pesma bila prilika da prvi put odsvira najznačajnije perkusije i gitare.

U domaćoj muzici naziv „Milo moje” je već nekoliko puta upotrebljen, a verovatno je najpoznatija istoimena pesma koju je 1973. godine za Biseru Veletenlić komponovao Kornelije Kovač, na stihove Duška Radovića. Blagojević ističe: „Biserina je divna pesma, ali radila sam po svom osećaju i spontano je došlo do naziva. Nadam se da će moja pesma pronaći put do svoje publike”.

Foto: Vladimir Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *