Zvezdara teatar

Nova sezona u Zvezdara teatru

Došla je jesen, a sa njom i dugo očekivana pozorišna sezona 2018/2019. u Zvezdara teatru! Ulaznice možete kupiti na biletarnici, kod distributera, ali najbrže i najlakše putem onlajn prodaje.

Pogledajte među prvima neke od najtraženijih predstava u prethodnoj sezoni. Osama – kasaba u Njujorku, Korešpodencija, Hipnoza jedne ljubavi, Voz

Sezonu svečano otvaramo 8.10. predstavom Osama – Kasaba u Njujorku, Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića koji je i režirao predstavu. U predstavi igra sjajna ekipa mladih i talentovanih glumaca. Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Zvezdara teatar će 16. oktobra ugostiti ekipu Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, sa predstavom Ustav republike Hrvatske, Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana. U predstavi igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota / Hrvoje Kečkeš.

Veče glomazne poezije koje izvodi Rambo Amadeus održaće se 25. oktobra.

U pripremi je nova predstava!

U pripremi je i nova predstava, prema tekstu Ivana Lalilća u režiji Darjana Mihajlovića. Autor senografije je Vesna Popović, autor kostima Lidija Jovanović, kompozitor Bojan Stojčetović. U predstavi igraju Feđa Stojanović, Neda Arnerić, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović. Premijeru očekujemo tokom novembra.

Jesenja putovanja Zvezdara teatra

Dvojac predstave Voz, rađene prema romanu Kormaka Makartija, Voja Brajović i Sergej Trifunović, gostovaće ovog septembra u Kanadi. Publika u Torontu predstavu će moći da pogleda 22. i 23. ceptembra, u Izabel Bader Teatru, a u Kičeneru 25. septembra, u Redžistri Teatru.

Novosadska publika biće u prilici da pogleda višestruko nagrađivanu predstavu Hipnoza jedne ljubavi, Dušana Kovačevića, 28. septembra u 20 časova, u Pozorištu mladih.

Predstava Klaustrofobična komedija Dušna Kovačevića, biće izvedena na svečanom zatvaranju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, 22. septembra u Narodnom pozorištu.

Pozorište je i moja kuća

Pozorište Zvezdara teatar u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnl od početka ove godine organizuje akciju pod nazivom Pozorište je i moja kuća, u okviru koje u pozorišni život, u naredne dve godine uključujemo štićenike programa Liceulice i korisnice Sigurne kuće.

Cilj akcije je da inkluzijom štićenika u kulturna dešavanja u pozorištu, Zvezdara teatar postane njihova kuća u kojoj se osećaju prijatno i dobrodošlo. U novoj sezoni svakog meseca ćemo ih ugostiti na nekoj od predstava sa našeg repertoara.

Dobrodošli u novu sezonu galaksije legendarnih trenutaka!

Zvezdara teatar