Najbolji crkveni hor na svetu nastupa u Novom Sadu

Hor

Hor Sretenjskog manastira iz Moskve 21. oktobra nastupa u Novom Sadu u Sinagogi

Nakon pet godina ponovo u Novom Sadu – zvanično najbolji crkveni hor na svetu!
HOR SRETENJSKOG MANASTIRA iz Moskve, u nedelju, 21. oktobra 2018, u Sinagogi.

Program pod nazivom „Krila anđela“, koji će na najavljenom koncertu izvesti ovaj ugledni vokalni ansambl, čine duhovne, tradicionalne i patriotske ruske pesme i romanse, kao i pesme iz redovnog crkvenog bogosluženja.

Ulaznice za koncert se prodaju u prostorijama Muzičke omadine Novog Sada (Katolička porta 2) radnim danima od 8 do 14, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu. On-line rezervacije i kupovina karata na: www.muzickaomladina.org
Cene karata: 1.800,00 dinara parter sredina i galerija i 1.600,00 dinara parter sa strane

Od 2005. godine hor Sretenjskog manastira je postao glavni hor koji prati službe Njegove svetosti patrijarha, kao i pastoralne posete partrijarha eparhiji Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i inostranstvu. Nastupe hora Sretenjskog manastira eminentni muzički kritičari s pravom nazivaju „muzičke liturgije“, bez obzira na to kakav je sadržaj njegovog repertoara. To je novo „pročitavanje, neponovljiv produhovljeni način izvođenja, koji omogućava savremenoj publici da ga čuje i oseti duhovnu suštinu pesme, bilo da je narodna, patriotska, marševska…“.

Sastav i izbor glasova hora nema premca u svetu, a to je svakako zasluga dirigenta hora – Nikona Stepanovića Žile, Zaslužnog umetnika Rusije, poreklom iz svešteničke porodice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *