MSD donacija covid 19

MSD SRBIJA DONIRALA ZNAČAJNA SREDSTVA U BORBI PROTIV COVID 19

• Donacijom u vrednosti od 25.000 evra pružena je pomoć onkološkim i pacijentima sa reumatoidnim artritisom, u organizaciji prevoza na terapije;
• Na poziv Vlade Republike Srbije, MSD je donirala 60.000 evra kao pomoć državi, a dodatno je doprinela državnom budžetu odrekavši se olakšice da se svakom poslodavcu uplati minimalni iznos zarade za svakog zaposlenog;
• 10 zaposlenih u MSD Srbija volontiralo je u okviru projekta AmCham-a, u popunjavanju baze podataka u vezi sa epidemijom u svetu.

Farmaceutska kompanija MSD u Srbiji (Merck Sharp & Dohme) pridružila se inicijativi celog farmaceutskog sektora i svojim donacijama pružila podršku u borbi protiv epidemije.

Pomoć je podrazumevala podršku na tri glavna fronta u borbi protiv virusa i njegovih posledica: zdravstvenim institucijama, pacijentima na obaveznim terapijama i državi u pogledu doprinosa budžetu.

Onkološkim i pacijentima sa reumatoidnim artritisom organizovan je prevoz do ambulanti kako bi primili neophodnu terapiju, ali i prevoz medicinskog osoblja do onih pacijenata koji nisu mogli da izlaze iz svojih kuća.

„Naša uloga je da sačuvamo i poboljšamo zdravlje ljudi i sve naše aktivnosti mere se uspešnim postizanjem tih ciljeva. Smatramo da je izuzetno važno da u ovim teškim trenucima budemo solidarni i pružimo podršku zdravstvenom sistemu, kao i pacijentima, što smo želeli da učinimo ovom donacijom. Mere opreza treba da ostanu glavna odgovornost svakog od nas. Time ćemo najbolje pomoći društvu da se izbori sa epidemijom“, istakao je Nebojša Škuljec, direktor predstavništva MSD Srbija

Na poziv Vlade Republike Srbije, MSD je donirala sredstva u iznosu od 60.000 evra, i na taj način dodatno podržala napore države da posledice epidemije budu što manje.

Takođe, ova kompanija se odrekla olakšice o uplati minimalnog iznosa za svakog zaposlenog čime je doprinela budžetu Republike Srbije, u vrednosti približnoj 33.000 evra. Indirektan doprinos budžetu je i veći, oko 180 000 evra, budući da MSD nije iskoristio opciju odlaganja poreza i doprinosa za narednu godinu, već će sav iznos uplatiti tokom ove godine.

Dodatnu podršku je pružilo i njihovo desetoro zaposlenih, volontiranjem u okviru projekta AmCham-a, koji se odnosi na popunjavanje baze podataka o relevantnim medicinskim informacijama u svetu. Ova baza podataka je od izuzetnog značaja lekarima u kriznom štabu da lakše dođu do relevantnih informacija kako bi delovali u uslovima epidemije u Srbiji.

O MSD-u

MSD već́ više od 125 godina pronalazi lekove i vakcine za mnoge najizazovnije bolesti u svetu u okviru naše misije da spasimo i poboljšamo živote. MSD je trgovačko ime kompanije Merck & Co., Inc., sa sedištem u Kenilvorth-u, Nju Džersi, SAD. Mi pokazujemo našu posvećenost zdravlju pacijenata i stanovništva povećanjem pristupa zdravstvenoj zaštiti preko dalekosežnih politika, programa i partnerstava. Danas, MSD nastavlja da bude na čelu istraživanja za sprečavanje i lečenje bolesti koje prete ljudima i životinjama – uključujući rak, zarazne bolesti poput HIV-a i Ebole, kao i novim bolestima životinja – jer težimo da budemo vodeća bio-farmaceutska kompanija zasnovana na intenzivnim istraživanjima, u svetu. Za više informacija posetite www.msd.com i povežite se sa nama na Twitter, LinkedIn i YouTube mrežama.