Možda predstava

„Možda predstava” – obeležavanje 62 godine postojanja „Dadova”

Omladinsko pozorište „Dadov” najavilo je za nedelju, 27. decembar, premijeru predstave pod nazivom „Možda predstava”. Režiju ovog triptiha, koji će istovremeno biti 256. premijerno izvođena predstava u ovom pozorištu, potpisuju reditelji Milan Nešković, Predrag Stojmenović i Marko Čelebić. Premijera će biti održana u skladu sa svim epidemiološkim merama, a publika će moći da je prati i na Jutjub kanalu pozorišta.
„Dadov” na ovaj način obeležava i 62 godine postojanja.

„Možda predstava” zamišljena je kao jedinstven pozorišni koncept u kojem se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela. Osnovna struktura bazirana je na ideji pozorišta u pozorištu, tako što se u predstavi prepliću scene iz komada „Šest lica traže pisca”, „Hamlet” i „San letnje noći”.

„Ideja je da se samim činom pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u pozorištu, pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva. Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zato otvara se pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, te je stoga i sam naslov ‘Možda predstava’ upitan”, navedeno je u saopštenju.

Premijera je zakazana za 17 časova, a reprize su 28. i 29. decembra u isto vreme.

Izvor: beograd.rs