guca08Na temelju istraživanja vršenog među beogradskim srednjoškolcima, zaključili smo da, ukoliko ne računamo školske ekskurzije, oko dve trećine mladih tinejdžerskog uzrasta zapravo nije putovalo nigde po Srbiji van mesta u kome živi i rodnog mesta roditelja.

Krajnji zaključak je da naši mladi uopšte ne poznaju Srbiju, njene predele, gradove, ljude i običaje. Zbog toga ih treba što više podsticati na putovanja po svojoj zemlji.

Pored toga, Srbija mladima nudi mnoge mogućnosti za jeftin provod preko vikenda van mesta stalnog boravka, što je svakako prilika koja ih veoma zanima.

More ima alternativu!

Svakako, letnji godišnji odmor proveden na morskoj obali ima svoje nezamenjive čari. Ali morska voda nije ključni element za kvalitetan odmor.

Da bi godišnji odmor ispunio svoju svrhu opuštanja i punjenja baterija, može da se odvija bilo gde ako su ispunjeni osnovni uslovi za prijatan boravak, uz ponudu odgovarajućih sadržaja za uživanje i rekreaciju.

Ovi uslovi mogu da budu ispunjeni i na jezeru, u planini, u banjskom ili seoskom smeštaju, pa čak i u nekom drugom gradu, u kom inače ne živimo.

Zašto putovati po Srbiji?

Imamo sreću što su lepi predeli, kulturno-istorijske znamenitosti i mesta za dobar provod nešto čega ima dovoljno i u našoj zemlji.

U Srbiji ima mnogo lepih i pristupačnih mesta za odmor, u koja može brzo da se stigne i za koja nije potrebno veliko planiranje, pa zato na mnoga domaća odredišta može da se putuje tokom cele godine.

Cena boravka u odmaralištima i objektima u Srbiji je primerenija domaćem džepu od inostranih letovališta i zimovališta.