MK Group

MK Grupa obezbedila let do SAD-a za Lanu Jovanović

Celokupan iznos novca za malu Lanu Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1, uspešno je sakupljen. Za lek Zolgensma i prateću terapiju prikupljeno je 2,4 miliona dolara, a s obzirom na to da se ovaj lek može primiti samo u Americi, Lana je dotle mogla da stigne samo privatnim letom, usled svog osetljivog zdravstvenog stanja i epidemije koronavirusa.

Zahvaljujući Miodragu Kostiću, predsedniku i Aleksandru Kostiću, potpredsedniku MK Group, porodica Jovanović uspela je da otpiše i ovu brigu.

Naime, let privatnim avionom u ovim uslovima košta nekoliko stotina hiljada evra, ali su predstavnici kompanije MK Group odlučili da plate pun iznos i na taj način omogućili hrabroj devojčici da što pre dobije potreban lek.
„Zaista smo zahvalni Miodragu i Aleksandru Kostiću iz kompanije MK Group, koji su organizovali i finansirali specijalan let za našu Lanu. To je bio jedini način da Lana stigne brzo i bezbedno u San Dijego da započne lečenje. Još jednom od srca hvala svima koji su nam pomogli u ovoj borbi za Lanino zdravlje i život!”, rekla je Aleksandra Jovanović, Lanina mama, a MK Grupa nas još jednom poziva na humanost i empatiju.

Izvor: BIZLife

Foto: MK Grupa