Mikro festival amaterskog filma – MikroFAF

MikroFAF

Festival amaterskog filma MikroFAF u sredu u Studentskom gradu

U okviru Filmske srede, 21. juna od 19:30 u Domu kulture Studentski grad (Mala sala) biće emitovan retrospektivni program filmova sa Mikro festivala amterskog filma – MikroFAF.

Mikro festival amaterskog filma – MikroFAF je platforma koja od 2010. godine okuplјa autore uradi sam produkcije i otvara prostor svim filmskim entuzijastima koji stvaraju u ograničenim (mikro) uslovima i izražavaju se u kratkoj (mikro) formi. Kroz svoje aktivnosti festival promoviše umetničke slobode, fokusirajući se na amaterizam, gerilski film, art brut, lo-fi, eksperimentalne forme i samoorganizovanost u stvaralaštvu. U prethodnih sedam godina, projektujući kratke filmove gde god su stigli da razvuku platno – na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, skvotovima, kulturnim centrima i stanovima, organizatori festivala su okupili preko 300 autora i prikazali preko 400 najrazličitijih video-ostvarenja sa svih kontinenata.

U okviru Filmske srede publika će imati priliku da pogleda retrospektivni program filmova koji su tokom sedam izdanja festivala osvojili Mikropolis nagrade, dobili specijalna priznanja ili privukli veliku pažnju publike, sa fokusom na domaćim autorima.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *