Manifestacija Prosto k’o pasulj u Temerinu

Temerin pasuljijada

Tradicionalna manifestacija Prosto k’o pasulj 3. juna u Temerinu

Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine organizuje tradicionalnu temerinsku manifestaciju „Prosto k’o pasulj“, koja se održava 3. juna na temerinskom vašarištu. Najveća manifestacija u Temerinu sa preko 5 000 posetilaca uvrštena je i među najveće manifestacije na teritoriji Vojvodine. Prelepo uređen prostor temerinskog vašarišta i brojni sadržaji za sve generacije garantuju dobar provod i druženje.

Najvažniji segment manifestacije je njen humanitarnitarni karakter, koji se ogleda u pripremi humanitarnog ručka – velikog kazana sa oko 3 000 porcija kuvanog pasulja. Posetioci manifestacije koji ne učestvuju u takmičarskom delu i nemaju svoju ekipu, mogu da ručaju i ujedno ostave dobrovoljni prilog za svoju porciju pasulja. Podela ovog „humanitarnog pasulja“ počinje u 12 časova. Ove godine prikupljena sredstva namenjena su maloj Temerinki Jovani, koja je teško obolela.

Od 12:20 do 14 časova na programu su različite igre takmičarskog tipa, od kojih je najpopularnija navlačenje konopca, gde će snage odmeriti 8 muških i 4 ženske ekipe. Najatraktivnija je svakako igra bacanje starog akumulatora s ramena, a najveselija igra pijani penal pripremljena je za najspretnije. Program za decu takođe predviđa dve takmičarske igre za decu, kao i bogat program sa animatorima (klovn, Miki i Mini Maus, štulaš).

Kotizacija za učešće po takmičaru iznosi 200 dinara, za ekipu 500 dinara, a sav prihod od igara biće predat za humanitarnu akciju „Srcem za Jovanu“. Prijave za igre se primaju na dan manifestacije, kod bine, u periodu od 10:30 do 12 časova. Brojni sponzori su obezbedili vredne nagrade za pobednike igara.

Na manifestaciji se takođe održava Mini sajam poljoprivrede, gde će na posebnom delu vašarišta poljoprivredne mašine i mehanizaciju predstaviti firme Agroferokop Temerin, doo Petefi Temerin, Jugometal Svilajnac i Huđik Temerin.

Kompletan program manifestacije možete pogledati na sledećem linku: http://www.temerintourism.org.rs/index.php/sr/

Prijave ekipa su uveliko u toku, a kotizacija za učešće je ostala nepromenjena i iznosi 2.000 dinara. Svaka ekipa dobija mesto za kuvanje sa stolom i dve klupe, paviljon, drva za loženje i poklon paket. Ekipu možete prijaviti u suvenirnici u centru Temerina ili u kancelariji Turističke organizacije opštine Temerin, Novosadska 352 , od 7:30 do 15:30 časova. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 021/844-655 ili putem mejla temturorg@hotmail.com.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.