Manifestacija „Muzeji za 10” u Somboru

Muzeji za 10

Manifestacija „Muzeji za 10” u Somboru

Manifestacija MUZEJI ZA 10 je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Tokom sedam dana besplatnog programa, obeležava se Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja, u 50 gradova i mesta širom Srbije, među kojima je i Sombor.

Manifestacija se organizuje od 12. do 18. maja 2021. godine.

Program ustanova kulture u Somboru tokom trajanja Manifestacije MUZEJI za 10:

 

GRADSKI MUZEJ SOMBOR

Stalna postavka

Upoznajte izuzetne zbirke arheološkog, numizmatičkog, etnološkog, istorijskog i likovnog odeljenja Gradskog muzeja Sombor i Galeriju savremene umetnosti sa trenutnom postavkom „Apstrakcija vs figuracija-parametar univerzuma” iz fundusa zbirke Likovna jesen.

Posebni program

Izložba stripa Milorada Mikice Ivanovića u okviru šestog Somborskog internacionalnog festivala stripa i fantastike (otvaranje izložbe je u petak, 14. maja, od 18 časova)

 

GALERIJA KULTURNOG CENTRA LAZA KOSTIĆ

Izložbe „Godina svinje” Nemanje Golijanina (otvaranje izložbe je u utorak, 11. maja, od 19 časova) i izložba „Varijacije 2.0” Bojane Bojović Milošević.

 

GALERIJA MILAN KONJOVIĆ

Tematska izložba „Crteži sa fronta”

Izložba sačinjena od dvadesetak crteža koji su nastali u razdoblju od 1916. do 1918. godine dok je poznati somborski slikar Milan Konjović boravio na italijanskom i ruskom frontu.

 

Tokom trajanja manifestacije „Muzeji za 10” ulaz u ove ustanove kulture je slobodan.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.