Moja Srbija

Tihomir Stanic

MADLENIANUM: ZAHVALNOST ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Gratis ulaznice za predstave Ispovest Dmitrija Karamazova i Na Drini ćuprija

Pozorište Madlenianum ne zaboravlja na heroje koji su na prvoj liniji odbrane od korone, hrabre i neumorne zdravstvene radnike, koje želi da nagradi gratis ulaznicama za predstave.

Dovoljno je da se zdravstveni radnici jave na mail adresu admin@madlenianum.rs da bi im bila obezbeđena mesta, a na dan predstave od 17 časova i uz njihovu ID karticu, dobiće ulaznice na blagajni u Zemunu. Uz jednu ID karticu poklanjaju se 2 ulaznice. Ostali građani dobijaju popust od 50%.

Dok se ne smiri situacija sa pandemijom i dalje se predstave igraju vikendom, ali od 19 časova. U januaru su pripremljene dve monodrame: u nedelju, 17. januara od 19 časova – ISPOVEST DMITRIJA KARAMAZOVA autorski projekat Nebojše Dugalića; u subotu, 23. januara od 19 časova – NA DRINI ĆUPRIJA u dramskom tumačenju Tihomira Stanića.

Povodom svog angažovanja na liku i delu Ive Andrića, Tihomir Stanić je rekao: „Svaki put dok govorim delove iz romana Na Drini ćuprija, koje sam sa dr Ljiljanom Mrkić Popović uobličio u celinu prilkladnu za pripovedanje, otkrivam iznova mudrost, lepotu stila i jezika i sa istinskim divljenjem pokušavam da svoj zanat stavim u službu te velike literature i poslužim kao instrument na kome će se odsvirati i dopreti do publike. Sticajem srećnih okolnosti pojavio sam se u nekoliko televizijskih drama i filmova u liku Ive Andrića i zainteresovao sam se kako za njegovo stvaralaštvo tako i za dostojanstvenost kojom je svoj život posvetio i podredio svom delu. Na dan njegove smrti sam kao gimnazijalac napisao pismeni zadatak iz srpskohrvatskog jezika i pošto je bio odlično ocenjen, hvaljen i čitan i po drugim odelenjima u školi, bio sam veoma ponosan. Serijom Nobelovac, koju planiram da snimim povodom šezdesetogodišnjice dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću, pokušaću da zajedno sa drugim autorima istražim šta je ta ‘crna pruga’ u Andrićevim grudima i ‘nelagodnost’ koju otklanja gradeći svoje literarno delo.”

Ulaznice za predstave Madlenianuma se mogu kupiti on-line preko sajta www.madlenianum.rs ili rezervisati na blagajni muzeja Zepter, koja za vreme praznika ima sledeće radno vreme:
1. januar ne radi
2. januar od 14 do 20 časova
6. januar od 10 do 15 časova
7. januar ne radi

Ostalim radnim danima, osim ponedeljka, radno vreme je od 12 do 20, a vikendom od 10 do 20 časova. Rezervišite ulaznice na vreme na brojeve telefona 011/33 00 111 i 011/21 80 400, a iste možete kupiti na dan predstave od 17 časova na blagajni Pozorišta u Zemunu.

Foto: Miki Velicković