Letu Štuke

Letu Štuke u Novom Sadu i Beogradu

Sarajevske Letu štuke održaće koncerte 22. decembra (21.00) u novosadskom Domu kulture, i sutradan, 23. decembra (u isto vreme) u Zapa bazi u Beogradu. Dino Šaran i ekipa vraćaju se pred srpsku publiku, ne bi li zaokružili priču oko promovisanja još uvek aktuelnog, četvrtog studiskog albuma „Topla voda”, objavljenog u novembru 2018. godine. 

Dino Šaran pred nastupajuće koncerte radosno najavljuje: „Posle duže pauze izazvane kovid pandemijom, 22. i 23. decembra, konačno sviramo u Novom Sadu i Beogradu. Radujemo se novom susretu sa našom publikom u Srbiji i verujemo da će to biti koncerti za pamćenje. Od nas možete da očekujete naše najveće hitove, a mi od vas horsko pevanje u što većem broju. Vidimo se”. 

Grupa Letu štuke nastala je još 1986. u Sarajevu, pod uticajem panka i novog talasa. Krajem osamdesetih prihvaćeni su kao lokalna atrakcija, međutim, ratna dešavanja uticala su na raspad benda. Novo, znatno značajnije poglavlje, počelo je 2004. kada je Dino Šaran okupio osveženu postavu „Štuka”. Prvi album iz 2005, nazvan imenom benda, doneo je niz hit singlova koji su i danas udarni koncertni aduti – „Mjesto za dvoje”, „Minimalizam”, „Šutiš”, duet sa Darkom Rundekom „Sunce”… Usledili su takođe uspešni albumi „Proteini i ugljikohidrati” (2008) i „Brojevi računa” (2011), a „Topla voda” donela je, između ostalog, uspelu saradnju sa Dubioza kolektivom u hitu „Zemlja gori”. 

Ulaznice za koncert benda Letu štuke u Domu kulture Novom Sadu, 22. decembra, mogu se nabaviti preko servisa Gigstix po ceni od 1.400 dinara, a za koncert u Zapa bazi u Beogradu, 23. decembra, preko servisa Tickets, kao i u Zapa Baru (Kralja Petra 41).

Foto: Tarik Zahirović