LETO NA KOSANČIĆU

Kosančićev venac

Počinje muzičko-umetnički program „Leto na Kosančiću“

U subotu, 16. juna, počinje muzičko-umetnički program “Leto na Kosančiću“ koji je Turistička organizacija Beograda ovog leta pripremila za Beograđane i goste našeg grada.

Kosančićev venac je jedan od najstarijih delova Beograda, prvi izgrađen van zidina Beogradske tvrđave, na čijem prostoru se nalaze brojni spomenici kulture. Zbog izuzetnog kulturno istorijskog značaja ove ambijentalne celine, Turistička organizacija Beograda će organizovati šetnju Kosančićevim vencem u pratnji turističkog vodiča i obilazak svih znamenitosti: Konaka knjeginje LJubice, Patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve, Kuće Mike Alasa i drugih zdanja. Ova besplatna turistička tura počinje u 18 časova. Okupljanje je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

U 19 časova počinje muzički program u kom učestvuju mladi talenti Muzičke omladine Beograda, „Kočetova trio“ (Katarina Kočetova- klavir i glas, Bogdan Đurđević- bubnjevi, Dunja Popović- kontrabas).

Uslediće koncert Orkestra za hitne popravke raspoloženja sa repertoarom „od bi-bapa do rokenrola“. Grupa muzičara će izvoditi poznate numere Elvisa, Bitlsa, DŽo Kokera, Kleptona, Roling Stonsa..

Tokom cele večeri posetioci će uživati u pratećem programu sačinjenom od izložbenih postavki Fakulteta primenjenih umetnosti sa serijom radova slikarstva i vajarstva, Škole za dizajn čiji će učenici demonstrirati umetničke grafike i na licu mesta štampati otiske, i Galerije „Beograd“ sa izložbom „Bojilišta“ Miroljuba Filipovića Filimira.

U programu učestvuju i članovi Udruženja „Beogradski Monmartr“ kako svojim pojedinačnim postavkama, tako i zajedničkim projektom – dizajniranom mapom Kosančićevog venca u kojoj su predstavljene sve galerije, dizajnerske, umetničke i izdavačke kuće koje se na ovom potezu nalaze.

Za osveženje će se pobrinuti „Poslastičarnica“ iz Maršala Birjuzova koja će predstaviti specijalne vrste sladoleda od nacionalnih sorta voća.

PROGRAM:

18.00 Besplatna turistička tura Kosančićevim vencem (prijave na jstankovic@tob.rs)
19.00 Nastup „Kočetova Trio“ Muzičke omladine Beograda
20.00 Koncert Orkestra za hitne popravke raspoloženja

Program „Leto na Kosančiću“ realizovaće se svake subote tokom juna, jula i avgusta meseca, u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Foto: Wikimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *