LETO NA KOSANČIĆU – Subota, 30. jun

Kosančićev venac

LETO NA KOSANČIĆU – Subota, 30. jun od 18 časova

U okviru aktuelnog kulturno zabavnog programa „Leto na Kosančiću“ Turistička organizacija Beograda nastavlja da organizuje besplatne turističke ture obilaska Kosančićevog venca, jednog od najstarijih delova Beograda.

Ove subote, od 18 časova, posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, spomenike kulture i druga mesta od značaja za našu istoriju i kulturu koja se nalaze na prostoru ove istorijske ambijentalne celine: Konak knjeginje LJubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge. Biće priče i o mestu gde je sniman čuveni film „Maratonci trče počasni krug“ koji je obeležio domaću kinematografiju. Polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

Prijave na mail jstankovic@tob.rs

Od 19 časova sledi muzički program u izvođenju dua „Mushkalica“ koji čine Zoran Antić i Nenad LJubenović na gitari i harmonici. Više o izvođačima na linku: www.mushkalica.com

Ovog leta Turistička organizacija Beograda će se pobrinuti da se Kosančićev venac istakne kao autentično gradsko jezgro, koje sadrži sve potrebne elemente da postane jedna od najatraktivnijih ambijentalnih celina u Beogradu. Tokom jula i avgusta meseca na Kosančićevom vencu će se održavati kvalitetni sadržaji, od “dizajn marketa” preko tematskih muzičkih večeri, koncerata mladih talenata, do izložbi i drugih kulturno/umetničko/zabavnih programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *