Letnji bioskop

Besplatne filmske projekcije tokom juna u Studentskom gradu

Kao i proteklih godina, Dom kulture Studentski grad na Novom Beogradu u junu organizuje besplatne filmske projekcije na otvorenom. Tokom juna u Amfiteatru DKSG biće prikazani filmovi Paterson Džima Džarmuša, Druga strana nade Akija Kaurismakija, Nož u našim leđima Alistara Sidonisa, kao i italijanski filmovi Ovi dani i Crni Perikle.

Dom kulture Studentski grad jedina je ustanova kulture koja organizuje otvoreni bioskop na opštini Novi Beograd. Kako koncept open air bioskopa postaje sve popularniji, tako se filmovi gledaju na raznim neobičnim destinacijama širom sveta (Bioskop pod zvezdama na Ibici, u Londonu, Nemačkoj, Sidneju…). Stoga je posebno značajno imati u letnjem periodu jedan brižljivo odabran i koncipiran program koji se gleda na otvorenoj sceni.

Program: PANORAMA – OTVORENI BIOSKOP

Petak, 16. jun, 21.00, Amfiteatar
OVI DANI
r: Đuzepe Pićioni
ul: Laura Adriani, Margerita Baj
Italija, 2016, 120’

Četiri prijatelјice, Katerina, Liliana, Ana i Anđela žive u malom gradu u italijanskoj provinciji. Kada Katerina prihvati poslovnu ponudu renomiranog hotela u Beogradu, prijatelјice odlučuju da joj se pridruže.

Subota, 17. jun, 21.00, Amfiteatar
CRNI PERIKLE
r: Stefano Mordini
ul: Frančeska Marćano, Stefano Mordini
Italija, 2016, 117’

Perikle radi za Don Luiđija, šefa koji kontroliše drogu, prostituciju i picerije u Briselu. Napolitanci u Belgiji su veoma strog klan, sposoban za bratoubilačke osvete. Periklov posao je da kazni svakoga ko na bilo kakav način naudi šefu. Jednoga dana, tokom takve akcije, ubija ženu (ili bar tako misli) koja je u vezi sa glavešinom suprotstavlјenog klana.

Nedelјa, 18. jun, 21.00, Amfiteatar
PATERSON
r: Džim Džarmuš
ul: Adam Drajver, Goldšifteh Farahani
SAD, 2016, 118’

Paterson je vredan vozač autobusa i ima svoju dnevnu rutinu. On posmatra grad i sluša deliće razgovora dok dovozi i odvozi putnike. Paterson takođe piše pesme, vodi psa u šetnju i popije po jedno pivo u baru nakon smene na poslu. Laura, njegova volјena supruga, koja veruje u njegov talenat za pisanje, čeka ga kod kuće, sa svim svojim novim idejama.

Subota, 24. jun, 21.00, Amfiteatar
DRUGA STRANA NADE
r: Aki Kaurismaki
ul: Šervan Hadži, Sakari Kuosmanen
Finska, 2016, 98’

Neobična priča o prijatelјstvu finskog trgovačkog putnika i sirijskog izbeglice. Najnoviji film reditelјa Akija Kaurismakija isijava toplinu – lјudskost, empatiju i razumevanje.

Nedelјa, 25. jun, 21.00, Amfiteatar
NOŽ U NAŠIM LEĐIMA
r: Alistar Sidonis
ul: Majkl Fasbender, Brendan Glison
VB, 2016, 99’

Priča o tri generacije porodice Katler, koja živi poput odmetnika u svom anarhičnom uglu jednog od najbogatijih sela Britanije. Čad Katler (Majkl Fasbender) je sin Kolbija, čoveka sa krivičnim dosijeom (Brendan Glison), i stoga je bio odgajan da provede život kao lovac i lopov koji stvara probleme policiji. Ali kada njegov sin Tajson (Džordži Smit) dostigne punoletstvo, Čad se upušta u borbu sa ocem oko budućnosti svoje mlade porodice.

Foto: Dušica Stojanović


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]