Kreativni centar

Kreativni centar: kartonske slikovnice za najmlađe

Edicija Tri u jednoj

KO ŽIVI U DŽUNGLI?

GDE SU BEBE ŽIVOTINJE?

Autor: Larousse Autorski tim
Ilustrator: Sonja Bareti

Кo živi u džungli? i Gde su bebe životinje? su kartonske slikovnice za najmlađe čitaoce sa edukativnim sadržajem i inovativnim interaktivnim tehničkim rešenjem. Da bi deca otkrila o kojim životinjama je reč, potrebno je da poguraju dva proreza obeležena strelicom koji se nalaze na svakoj strani. Nakon toga jedna stranica pretvoriće se u dve.

Slikovnica Gde su bebe životinje? govori o životinjama i njihovim mladuncima. Stihovi koji se lako pamte pomažu deci da uoče i zapamte karakteristične osobine životinja i predela u kojima one žive.

Glavni junaci slikovnice Кo živi u džungli? jesu životinje čije je stanište džungla. Zabavni stihovi pomoći će deci da uoče i zapamte najvažnije osobine tih životinja.

Ove slikovnice upoznaju decu s novim pojmovima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i reči u međusobnu vezu. Кoncipirane kao kombinacija knjige i igračke, idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca. Pomoću ovakvih interaktivnih slikovnica deca će veoma rano zavoleti knjige i uživaće u njima i kada budu bila starija.