Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika

Danska

Izložba fotografija o Danskoj na Beogradskoj tvrđavi

Povodom stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Danske i Srbije, na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi biće održana izložba fotografija pod nazivom„Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“.

Izložbu će u utorak, 24. oktobra u 13 časova svečano otvoriti Ambasador Kraljevine Danske u Beogradu Nj.E. Anders Kristijan Hougor, direktor JP Beogradska tvrđava Petar Andrijašević i podsekretar za kulturu grada Beograda Milan Lazović.

Izložba je poklon Ambasade Kraljevine Danske, koji građanima Beograda nudi uvid u prirodno i urbano bogatstvo ove zemlje, a sastoji se iz dve izložbe koje će biti otvorene za sve zainteresovane do 6. novembra.

Dve izložbe „Rešenja Kopenhagena“ i „Budućnost Arktika – Naša budućnost“, spojene u jednu celinu, prikazuju kako se jedan grad razvija, raste i traži rešenja za dalje širenje, kao i to kako mistični predeli Severa funkcionišu – kako ljudi žive, na koji način se primenjuje održivi razvoj i koji su to resursi Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika.

Izložba se realizuje uz podršku danskih kompanija „Novo Nordisk“, „Grundfos“i „NIRAS“, a u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *