Moja Srbija

Narodno pozorište Sombor

Korak bliži starom režimu rada u Narodnom pozorištu Sombor

U februaru 2021. godine na sceni Narodnog pozorišta Sombor biće održano 10 predstava, a među njima je i premijera predstave TRAMVAJ ZVANI ŽELJA Tenesija Vilijamsa, u režiji Juga Đorđevića. Pretpremijera predstave zakazana je za 26. februar, a premijera za 27. februar.

Na radost roditelja i najmlađe publike, Narodno pozorište Sombor u februarski repertoar uvrstilo je i USPAVANU LEPOTICU Šarla Peroa, u režiji Živomira Jokovića. Na taj način, ono nastavlja sjajnu saradnju sa Dečjim pozorištem Subotica, koju je negovalo godinama unazad. Predstava je na repertoaru u subotu, 13. februara.

Narodno pozorište Subotica će, takođe, imati priliku da se predstavi somborskoj publici i to novom predstavom MESEC IZNAD BAFALA Kena Ludviga, u režiji Darijana Mihajlovića, a gostovanje je zakazano za 20. februar.

Autorski projekat Igora Vuka Torbice TARTIF (po motivima originalne Molijerove drame), publika će moći da pogleda i u Somboru (19. februara) i u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu (20. februara).

Povodom Dana Grada Sombora, 18. februara u 18 časova, na repertoaru je komedija TENOR NA ZAJAM Kena Ludviga, u režiji Olje Đorđević. Ulaznice su besplatne, a njihova podela počeće 10. februara.

Narodno pozorište Sombor predstave i dalje prikazuje za manji broj posetilaca kako bi se obezbedila bezbedna distanca u gledalištu.

Sve večernje predstave počinjaće u 18 časova, a predstave za decu u 11 časova.