Kongres zelene ekonomije 2017

Beograd domaćin međunarodne konferencije o zelenoj ekonomiji

Međunarodna konferencija „Kongres zelene ekonomije“ (Green Economy Congress) biće održana od 2. do 4. novembra u Beogradu, u Svečanoj sali Privredne komore Srbije.

Tema konferencije biće zelena, tj. održiva ekonomija u postindustrijskoj eri, čiji je cilj društveno blagostanje, smanjenje ekoloških rizika, kao i socijalna jednakost. Tokom tri dana učesnici će imati prilike da čuju vodeće svetske naučnike, ekonomiste i preduzetnike, a u okviru konferencije biće organizovan i Sajam zelene ekonomije, kao i brojne radionice i predavanja na temu novih produktivnih načina za uspostavljanje održivog razvoja i zelene ekonomije.

Na kongresu će biti održano šest panela, koji će se baviti vodećim temama u oblasti zelene ekonomije: cirkularna ekonomija, zelena transformacija, ekonomska decentralizacija, žene u zelenoj ekonomiji, redefinisanje ekonomije i zelena kupovina.

Za sve učesnike Kongresa, pored zvaničnog GEC sertifikata i prisustva svim panelima, organizovan je i bogat društveni, istorijski i naučni program, kao i poseta Muzeju Nikole Tesle.

Organizatori kongresa su organizacije U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika (GAJP).


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.