Moja Srbija

Violončelista Vuk Ovaskainen

Koncert violončeliste Vuka Ovaskainena

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u sredu, 23. februara, u 19 časova, prisustvujete koncertu violončeliste Vuka Ovaskainena, desetom koncertu popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak, 24. februara, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata violinistkinje Dunje Kalamir, gitariste Vuka Vukajlovića i violinistkinja Kate Stojanović i Tare Kostadinović, studentkinja profesorke Maje Jokanović, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim violončelistom Vukom Ovaskainenom.

Na programu su svite za solo violončelo kompozitora Johana Sebastijana Baha: broj 1 u Ge duru, broj 2 u De molu, broj 3 u Ce duru i broj 6 u De duru.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.