Koncert violinistkinje Edit Makedonske i pijanistkinje Nevene Živković

Violinistkinja Edit Makedonska i pijanistkinja Nevena Živković

Koncert violinistkinje Edit Makedonske i pijanistkinje Nevene Živković

Druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju Vas da u četvrtak, 4. novembra, u 19 časova, prisustvujete koncertu violinistkinje Edit Makedonske i pijanistkinje Nevene Živković, trećem koncertu klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije već u petak, 5. novembra, od 19 časova.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su dela kompozitora Albinonija, Cibulke, Vajdenfelda, Grosa, Vinklera i Bramsa.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Važno je istaći da će pijanistkinja Nevena Živković nastupiti na klaviru marke „Lauberger & Gloss”, koji je nekada pripadao kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, a koji je Istorijski muzej Srbije nedavno otkupio i kompletno restaurirao.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.