Koncert „Tri boje Šopena” u Novom Sadu

Koncert „Tri boje Šopena” u Novom Sadu

U okviru 11. Beogradskog Šopen Festa, koncert „Tri boje Šopena”, u utorak, 11. oktobra, u Sinagogi, sa početkom u 19 časova

Izvođači:

MILAN MILADINOVIĆ

NEBOJŠA MAKSIMOVIĆ

MIHAJLO ZURKOVIĆ

Ulaz je slobodan!

Beogradski Šopen Fest je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija koja slavi ime i delo „Pesnika klavira” – Frederika Šopena.

Festival promoviše klasičnu muziku, vrhunski pijanizam sa fokusom na mladim talentima.

Ovogodišnje izdanje manifestacije biće održano od 10. do 15. oktobra, sa koncertima u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Milan Miladinović

Nastupao je širom Srbije, kao i u Italiji, Austriji, Engleskoj, Nemačkoj, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Norveškoj, Grčkoj, Izraelu, Holandiji, Islandu i Brazilu. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom, Novosadskim kamernim orkestrom, Orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu, Vojvođanskom filharmonijom, Izraelskim simfonijskim orkestrom. Sarađivao je u kamernim ansamblima i s brojnim uglednim domaćim umetnicima. Među njima su i Aleksandar Tasić, Dragan Đorđević, Maja Bogdanović, Marko Josifoski, Robert Lakatoš, Marina Milić, kao i Gudački kvarteto TAJJ. Milan Miladinović je vanredni profesor i šef Katedre za klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Nebojša Maksimović

Javno nastupa od svoje četvrte godine. Tokom školovanja osvojio je mnogobrojne značajne nagrade na renomiranim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Održao je više stotina solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj. Njegov snimak sa solističkog koncerta u velikoj sali Kolarčeve zadužbine je postao Hit godine na „Top listi klasične muzike Radio Beograda 2” za 2012. godinu i Hit nedelje u 2014. godini sa rekordnim brojem glasova u toj emisiji. Za radio i televiziju ostvario je više trajnih snimaka. Radi kao vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Mihajlo Zurković

Svirao je u svim značajnijim salama u Srbiji i imao zapažene nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj, Španiji, Belgiji, Rumuniji, Mađarskoj, Japanu, Kini, Rusiji i SAD. Nastupao je na brojnim renomiranim festivalima u zemlji i svetu. Učestvovao je u projektu „40 fingers”, u okviru koga je imao niz zapaženih nastupa u Italiji. U decembru 2009. godine debitovao je u Njujorku sa resitalom u “Bechstein hall”. U martu 2010. nastavlja svoju koncertnu aktivnost u Rusiji nastupima u nekoliko značajnih sala u Sankt Petersburgu. Mihajlo Zurković je idejni tvorac, jedan od osnivača i prvi umetnički direktor, ponovno uspostavljenog muzičkog festivala Somborske muzičke svečanosti – SOMUS. Angažovan je kao vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.