Koncert „Simfonijski – udvoje!” u Novom Sadu

Koncert „Simfonijski – udvoje!” u Novom Sadu

Klavirski duo Lidija Bizjak i Mihajlo Zurković i program pod nazivom „Simfonijski – udvoje!” biće održan u sredu, 21. decembra, u Galeriji Matice srpske, u 20 časova

Program:

L. van Betoven: Uvertira Coriolan op. 62, za klavir četvororučno, transkripcija Huga Urliha (9’)

A. Vrebalov: Bagatele, sa solo klavir (10’)

L. van Betoven: Simfonija br .7 op. 92, za klavir četvororučno, transkripcija Huga Urliha (42’)

Ulaz je SLOBODAN.

Pijanistkinja Lidija Bizjak diplomirala je i završila poslediplomske studije na Pariskom konzervatorijumu, kao i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Laureat Međunarodnog konkursa u Dablinu 2000. godine ponela je laskavu titulu „zvezde u usponu” (rising stars) 2000/01.

Učestvovala je i na brojnim festivalima u zemlji, širom Evrope, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastupala je kao solista sa svim značajnijim orkestrima u Srbiji, ali i međunarodnim ansamblima, među kojima su: „Kapitol” iz Tuluza, Nacionalni orkestar Francuske, orkestar iz Pikardije, Sinfonija „Britten”, Sinfonijeta Hongkonga, Sinfonija Varsovija, Štutgartska filharmonija i Simfonijski orkestar RTV Irske.

S 14 godina pijanista Mihajlo Zurković postaje student „nulte godine” za izuzetne mlade talente pri Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Diplomirao je i magistrirao u istoj ustanovi s najvišim ocenama, u klasi prof. Jokuthon Mihailović. Dobitnik je mnogih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Zurković je odsvirao preko četiristo resitala, kamernih koncerata i nastupao kao solista s različitim orkestrima. Svirao je u svim značajnijim salama u Srbiji i imao zapažene nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj, Španiji, Belgiji, Rumuniji, Mađarskoj, Japanu, Kini, Rusiji i SAD-u. Svirao je i na brojnim uglednim festivalima širom Evope i sveta.