Koncert saksofoniste Milana Savića i pijaniste Ukija Ovaskainena

Istorijski muzej Srbije

Koncert saksofoniste Milana Savića i pijaniste Ukija Ovaskainena

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u sredu 23. decembra u 19 časova prisustvujete trećem u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena zainteresovani građani će biti u prilici da prate na jutjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Ante Grgina, Aleksandra Glazunova i Pedra Ituralde, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u januaru naredne godine (12. i 27. januar), svakako je izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *