Koncert pijanistkinje Milice Zidarić

Guarnerius

Koncert pijanistkinje Milice Zidarić

FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU: MILICA ZIDARIĆ, klavir
Petak, 23. oktobar 2020. u 20 časova
Program: J. S. Bah, J. Brams, S. Frank

Ulaz je slobodan.

Broj mesta je ograničen, u skladu s preporučenim merama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije
obavezno je nošenje zaštitnih maski.

GUARNERIUS
Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije
Ustanova kulture od nacionalnog značaja
Džordža Vašingtona 12, Beograd
Informacije: info@guarnerius.rs, 069/36 12 038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

MILICA ZIDARIĆ je rođena 1991. godine u Šapcu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ završila je u Šapcu. Osnovne, master, specijalističke i doktorske akademske studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Branka Penčića. Naziv njenog doktorskog umetničkog projekta je Kreiranje umetničke interpretacijce 24 prelida Sergeja Rahmanjinova. Umetničko usavršavanje završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Rubena Dalibaltajana. Student je specijalističkih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Branka Penčića i Talent Music Master Courses u Breši u klasi profesora Rubena Dalibaltajana.

U toku dosadašnjeg školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnija: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola (prve nagrade 2005. i 2007. godine), Internacionalno takmičenje mladih pijanista „Gradus ad Parnasum“ u Kragujevcu (prva nagrada 2005. godine), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prve nagrade od 2004. do 2009. godine), Takmičenje „Orfeus“ u Trgu-Žiu u Rumuniji (pobednik kategorije 2006. godine), Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ – klavirski duo Milica i Jelena Zidarić (laureati 2017. godine).

Održala je nekoliko koncerata u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu (2007., 2008., 2012. i 2016. godine na kojima je sudelovala Jelena Zidarić, a solističke 2011., 2013., 2017. i 2018. godine). Nastupala je u Narodnoj biblioteci Srbije (2017. godine) kao i Ustanovi Gvarnerius – Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije (2018. godine).

Svoju koncertnu delatnost obogatila je i nastupima u klavirskom ansamblu sa sestrom, Jelenom Zidarić. Vredno je pomena učestvovanje na koncertu laureata 14. međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu održanog u Galeriji SANU 2017. godine kao i veče kamerne muzike ruskih autora u velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na kojem su izvele Rahmanjinovljevu Svitu br. 1, op. 5 za dva klavira.

Pohađala je masterklasove Svetlane Bogino, Vladimira Ogarkova, Natalije Trul (Rusija) itd.

Dobitnik je stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2012/2013. godinu, koja se dodeljuje najboljim studentima završnih godina akademskih studija.

Angažovana je kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu od septembra 2013. godine.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *