Moja Srbija

Plakat za koncert pijanistkinje Milice Tegeltije i saksofoniste Luke Ignjatovića

Koncert pijanistkinje Milice Tegeltije i saksofoniste Luke Ignjatovića

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u četvrtak, 17. februara, u 19 časova, prisustvujete koncertu pijanistkinje Milice Tegeltije i saksofoniste Luke Ignjatovića, devetom koncertu popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak, 18. februara, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su autorske kompozicije ovog dua, koji čine Milica Tegeltija i Luka Ignjatović: „Izlet”, „Cassiopeia”, „Pavana”, „Vodopad”, „Plavi vagoni”, „Snovanje” i svita „Sirogojno” („Sirogojno sviće”, „Galop”, „Borba petlova”, „Stopića pećina” i „Na izvor po vodu”).

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” izvođenje je i jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.