Moja Srbija

Pijanistkinja Marija Bajalica

Koncert pijanistkinje Marije Bajalice

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u utorak, 7. juna, u 19 časova, prisustvujete koncertu pijanistkinje Marije Bajalice, sedamnaestom koncertu popularne i klasične muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Pored pijanistkinje Marije Bajalice na koncertu će nastupiti i igrači KUD „Abrašević” Ana Cucić i Mihailo Radaković.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto telefononom – 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u sredu, 8. juna, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su kompozicije Mocarta, Bramsa i Pulanka.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje kompozicije iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Istorijski muzej Srbije je nedavno dobio i značajno priznanje – nagradu „Muzika klasika” za 2021. godinu u kategoriji „Organizator godine” za predanost i zalaganje u popularizaciji ciklusa „Muzikom kroz muzej” u prethodnoj koncertnoj sezoni.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.