Koncert pijaniste VLADIMIRA MILOŠEVIĆA

Vladimir Milošević

Koncert pijaniste VLADIMIRA MILOŠEVIĆA

Sinagoga, Novi Sad, 19. novembra u 20 časova

Dobitnik priznanja „umetnik u usponu“ za 2013. godinu koje dodeljuje Udruženja koncertnih umetnika Njujorka, pijanista razgranate međunarodne karijere i brojnih nagrada na uglednim svetskim takmičenjima – VLADIMIR MILOŠEVIĆ, prirediće solistički koncert u ponedeljak 19. novembra u Sinagogi.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak programa u holu Sinagoge. Cena karte: 300,00 dinara

Program:
J. S. BACH: Partita br. 2, u c-molu, BWV 826
F. CHOPIN:
Balada br. 2, op. 38 u F-duru
Balada br. 4, op. 52 u f-molu

M. RAVEL: Noćni gaspar/Gaspard de la Nuit
S. PROKOFJEV: Tokata/Toccata op. 11

Vladimir Milošević, koncertirao je širom Evrope i sveta u uglednim dvoranama u Parizu (Cortot), Londonu (Stenvej hol), Berlinu (Koncerthaus), Pragu (Foerster), Sankt Peterburgu (Marijinski hol), Beču (Koncerthaus), Tel Avivu (Mann), Milanu (Società del Giardino). Nastupao je i u Lionu, Nici (Francuska), Kazablanki, Marakešu (Maroko) i u Porto Alegre, Pelotas i u brazilskom gradu Sao Žose dos Kampos.
Kao pobednik konkursa „Concerti in Villa“ u Vičenci debitovao je pred američkom publikom nastupajući u čuveno Karnegi holu u Njujorku.
Brojne su njegove saradnje s poznatim domaćim i stranim umetnicima među kojima su Stefan Milenković, Roman Simović, Dragan Đorđević, Janoš Balint, Mišel Dalberto, David Kastro-Balbi, Erik Kramb, Tim Hju. Pobednik je više konkursa u Francuskoj (Nikolai Rubinstein – Pariz , Rencontre internationale de piano au Mée-sur-Seine, TIM Marseille). Bio je polufinalista pijanističkih takmičenja u Klivlendu (SAD), „Frederik Šopen“ u Varšavi i „Klara Haskil“ u Švajcarskoj.
Nastupao je s Filharmonijama iz Kejptauna i Johanesburga, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, Filharmonijom „KwaZulu Natal“ iz Durbana, Orkestrom praške opere, Simfonijskim orkestrom teatra Olimpico, Simfonijskim orkestrom Volongonga, Kamernim orkestrom „Dušan Skovran“, Simfonijskim orkestrom „Camerata Serbica“.
Snimao je za radijske i televizijske kuće u Japanu, Brazilu, Maroku, Kanadi, Poljskoj, Izraelu…
Vladimir Milošević je diplomirao i magistrirao u klasi prof. Nevene Popović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je trenutno zaposlen na Katedri za klavir u zvanju vanrednog profesora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *