Moja Srbija

Koncert na zidiću: Underforce

Koncert na Zidiću: Underforce

Petak, 27. avgust, 20 časova, DOB – Plato Milana Mladenovića

Najmlađi autorski rok sastav u regionu Underforce nedavno je objavio debitantski studijski album „Protiv vremena” (PGP RTS), sa osam pesama: tri na engleskom i pet na maternjem jeziku. Ovi mladi rokeri iz Valjeva su skoro dve godine vrlo brižljivo pripremali album, a inspiraciju nalaze u bendovima kao što su: Metallica, AC/DC, Avenged Sevenfold, Slipknot. Njihove pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri…

Underforce su:

Danilo Petrović (15, vokal, gitara)

Mihailo Milošević (15, vokal, bas gitara)

Petar Ružičić (14, bubnjevi i perkusije)

U ovom sastavu trojica mladih rokera nastupaju od 2018. godine, a bend se ranije zvao Vatreni prsten. Njihovim nastupima, svirkom i pesmama oduševljeni su i muzičari Srbije i regiona, a stekli su i stiču izuzetnu podršku medija.

U decembru 2020, nakon finala festivala „Mobil Music Fest 2” na kom su osvojili 3. mesto, redakcija portala Headliner.rs objavila je: „To što ova tri dečaka umeju na sceni prosto je nestvarno. Njihov nastup bio je, prema opštoj oceni, jedan od najboljih u čitavoj koncertnoj godini, a uz činjenicu da, verovali ili ne, još idu u osnovnu školu, nema nikakve dileme – oni su budućnost srpskog rokenrola”.

Underforce je prethodno, na festivalu BARF, osvojio 2. mesto, a na festivalu zemunskog kluba Fest ušli su u finale koje nažalost nije održano zbog pandemije.

Ovih dana pripremaju objavljivanje još nekih singlova, kao i ekranizacije tih pesama, a predstoji im i koncertna promocija albuma.

UNDERFORCE – „Ne znam ko sam”