d r a m

Koncert na Zidiću: d r a m

Petak, 13. avgust, u 20 časova, Dom omladine Beograda – Plato Milana Mladenovića

Bend dram, sint indi pop bend sa beogradskih opština, debitovao je na sceni sa albumom „Nećemo promeniti svet” u decembru 2019. Poznatiji kao bend koji svoje koncerte pretvara u igranke, dram pravi melanholičnu, ali plesno orijentisanu muziku, povezujući različite svetove u jedno.

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Uspešan debi album su najavili singlovi „Nije sve kao što izgleda”, „Sami”, „Letnja”, „Daj mi sve” i svojim simpatijama kod publike i kritike, otvorili put bendu ka skoro svim velikim festivalima u zemlji, kao što su: Exit festival, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Beer Garden, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF, kao i ka binama mnogih klubova širom Srbije. Za singl „Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu „Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti.

dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokal), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokal), Pavle Savić (bubanj, elektronika, prateći vokal).

Foto: Teodora Radak i Kosara Luketić