Marimbista Andrea Saracino

Koncert marimbiste Andrea Saraćina i flautiste Paskvalea Rinaldija

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u utorak, 22. marta, u 19 časova, prisustvujete jedanaestom koncertu popularne i klasične muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, na kome će nastupiti duo iz Italije koji čine marimbista Andrea Saraćino i flautista Paskvale Rinaldi.

Realizaciju koncerta je pomogao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u sredu, 23. marta, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su dela kompozitora Nebojše Živkovića, Marsela Turnijea, Erika Samuta i Astora Pijacole.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je izvođenje numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.