Koncert kamernog ansambla „Libercuatro tango ensemble”Koncert kamernog ansambla „Libercuatro tango ensemble”

TREĆA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u sredu, 7. juna, u 20 časova, prisustvujete koncertu kamernog ansambla „Libercuatro tango ensemble”, osamnaestom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Kamerni ansambl „Libercuatro tango ensemble” čine pijanistkinja Ksenija Ristić, violinistkinja Miljana Popović Materni, bandoneonista Branko Džinović i kontrabasista Boban Stošić.

Na programu su kompozicije Eduarda Rovira, Huana Diaza Filiberta, Mariana Moresa, Astora Pjacole i Huliana Peralta, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/858-1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak, 8. juna.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo da je u Istorijskom muzeju Srbije nedavno otvorena reprezentativna izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).