Koncert kamernog ansambla „Infinity quintet” uz pratnju udaraljki

Istorijski muzej Srbije

Koncert kamernog ansambla „Infinity quintet” uz pratnju udaraljki

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” vas pozivaju da u sredu, 22. decembra, u 19 časova, prisustvujete koncertu kamernog ansambla „Infinity quintet” uz pratnju udaraljki, šestom koncertu popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak, 23. decembra, od 19 časova.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Kamerni ansambl „Infinity quintet” čine: Ivana Mandić, violina, Vladimir Uratarević, violina, Ivan Simeunović, violina, Ivana Gladović-Erčić, viola i Sara, violončelo, a na koncertu će nastupiti uz pratnju perkusioniste Uroša Danilovića.

Na programu su kompozicije popularne muzike: „Sweet child”, „Sweet requiem”, „Gonna fly now”, „Wasting love”, „Blood brothers”, „Futureal”, „Black magic woman”, „Shoot in the dark”, „Here I go again” i „Unforgiven”.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.