Koncert kamernog ansambla „Duo Moderato”

Duo Moderato

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DUO MODERATO”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” vas pozivaju da u sredu 9. decembra u 19 časova prisustvujete drugom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „Duo moderato”, koji čine Milan Ignjatović, gitarista i Jasmina Mima Vrbanić, violončelistkinja, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na jutjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su: „Petrijin venac”, „Bojarka”, „Ajde Jano”, „Čoček”, „Lament”, „Nad Beogradom”, „Rumunska pesma”, „Jovana Lukina”, „Igra za dvoje”, „Svilen konac” i „Što se bore misli moje”, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *