Koncert kamernog ansambla „DUO DiS”

DUO DiS

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DUO DiS”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u sredu, 10. marta, u 19 časova, prisustvujete sedmom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „DUO DiS”, koji čine Darinka Todorov, pijanistkinja i Svetozar Vujić, kontrabasista, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.
Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Vaclava Horejseka, Serža Lansena i Aleksandra Vujića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet”, „Mistik cello” i „Damar”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.
Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *