Koncert kamernog ansambla „Damar”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DAMAR”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DAMAR”

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” vas pozivaju da u utorak 12. januara u 19 časova prisustvujete četvrtom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „Damar”, koji čine oboisti Marija i Dragan Lazić, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog, Mikole Leontoviča, Edvarda Griga, Skota Džoplina, Zekinje de Abreua, a osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto” i „Duo moderato”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani tokom 2020. godine, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *