Koncert kamernog ansambla „Banda saksofonista”

Banda saksofonista

Koncert kamernog ansambla „Banda saksofonista”

Ciklus besplatnih onlajn koncerata „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u četvrtak, 29. aprila, u 19 časova, prisustvujete desetom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „Banda saksofonista”, koji čine Mateja Blažić, sopran saksofon, Antonela Ilijić, alt saksofon, Milan Savić, tenor saksofon i Lazar Đorđević, bariton saksofon, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Džordža Geršvina, Žan-Baptista Sinželea, Astora Pijacole, Žana Matitija i Henrija Mancinija.

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet”, „Mistik cello”, „DUO DiS”, „Damar” i „KAPRIC”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena i koncert violiniste Vladimira Koha i pijanistkinje Tanje Jablanović, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.