Moja Srbija

Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens

Koncert kamernih ansambala iz klase profesorke Vesne Jansens

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” sa zadovoljstvom vas pozivaju da u utorak, 5. aprila, u 19 časova, prisustvujete koncertu kamernih ansambala iz klase profesorke Vesne Jansens, dvanaestom koncertu popularne i klasične muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.  Na koncertu će nastupiti klavirski trio „Passion” i gitarski duo.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/858-1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u sredu, 6. aprila, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata violinistkinje Dunje Kalamir, gitariste Vuka Vukajlovića, violončeliste Vuka Ovaskainena i violinistkinja Kate Stojanović i Tare Kostadinović, studentkinja profesorke Maje Jokanović, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim studentima iz klase profesorke Vesne Jansens – klavirskim triom „Passion”, koji čine Luka Petrović, pijanista, Milica Mrđenović, violinistkinja i Izabela Jovanović, violončelistkinja i gitarskim duom, koji čine gitarstkinje Ivana Sakač i Anđela Bekrić.

Na programu su dela kompozitora Frederika Šopena, Enrikea Granadosa, Astora Pijacole, Dimitrija Šostakoviča i Vojislava Ivanovića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.