Koncert kamernih ansambala iz klase profesorke Vesne Jansens

Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens

Koncert kamernih ansambala iz klase profesorke Vesne Jansens

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” sa zadovoljstvom vas pozivaju da u utorak, 5. aprila, u 19 časova, prisustvujete koncertu kamernih ansambala iz klase profesorke Vesne Jansens, dvanaestom koncertu popularne i klasične muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.  Na koncertu će nastupiti klavirski trio „Passion” i gitarski duo.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/858-1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u sredu, 6. aprila, od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata violinistkinje Dunje Kalamir, gitariste Vuka Vukajlovića, violončeliste Vuka Ovaskainena i violinistkinja Kate Stojanović i Tare Kostadinović, studentkinja profesorke Maje Jokanović, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim studentima iz klase profesorke Vesne Jansens – klavirskim triom „Passion”, koji čine Luka Petrović, pijanista, Milica Mrđenović, violinistkinja i Izabela Jovanović, violončelistkinja i gitarskim duom, koji čine gitarstkinje Ivana Sakač i Anđela Bekrić.

Na programu su dela kompozitora Frederika Šopena, Enrikea Granadosa, Astora Pijacole, Dimitrija Šostakoviča i Vojislava Ivanovića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.