KONCERT DUŠKA GOJKOVIĆA SA BIG BENDOM RTS

Duško Gojković

KONCERTI DUŠKA GOJKOVIĆA SA BIG BENDOM RTS – 9. i 11. OKTOBRA 2018.

Velika sala Doma omladine Beograda, sa početkom u 20h
Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1600 dinara. U pitanju su numerisana sedeća mesta.
Prvi nastup 9. oktobra već je rasprodat!

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom ekskluzivno predstavlja pažljivo odabran program jednog od najvažnijih evropskih džez umetnika, Duška Gojkovića, sa Big bendom RTS! Koncert će biti zasnovan na balkanskim ritmovima i melodijama, po čemu je Gojković prepoznatljiv širom sveta, i predstavljaće uzbudljiv povratak kući ovog giganta džez trube posle duže pauze.

Na koncertu u Domu omladine Beograda biće izveden repertoar Gojkovićevih originalnih kompozicija, koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke od njih nisu snimljene uopšte. Preovlađivaće kompozicije iz opusa Duška Gojkovića inspirisane harmonskim i melodijskim kompleksom Balkana, koje je upravo on među prvima uveo u džez svet! Sa pravom se može reći da je Gojković pretvorio muzičke teme iz ovih krajeva u večne, izdižući ih na nivo pravih džez kompozicija. Nije preterano reći da Duško Gojković pripada onoj najređoj kategoriji umetnika za sva vremena, ljudi koji su svojim načinom života i velikim muzičkim delom ovekovečili suštinu džeza, postavljajući standard za sve generacije koje su došle posle njega.

Beograd će zato 9. i 11. oktobra biti epicentar balkanskog džeza, zahvaljujući retkoj prilici da ovog majstora vidimo na domaćem terenu, sa potpuno novim programom, okruženog najbližim saradnicima sa naše scene! U susret 34. Beogradskom džez festivalu, ne treba propustiti jedinstvenu šansu da Duška Gojkovića čujemo u akciji sa orkestrom u kojem je počeo – Big bendom Radio Televizije Srbije, što upravo slavi jedinstveni jubilej u svetskim okvirima – punih 70 godina rada!

Foto: Jan Scheffner

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *