Moja Srbija

Violinistkinja Tania Camargo Guarnieri

Koncert „Duo Guarnieri Saracino”

Završni koncert prve sezone u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u subotu, 26. juna, u 19 časova, prisustvujete završnom koncertu prve sezone besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Marimbista Andrea Saracino

Na petnaestom koncertu u okviru ciklusa nastupiće „Duo Guarnieri Saracino”, koji čine gosti iz Italije, violinistkinja Tania Kamargo Guarnieri i marimbista Andrea Saracino.

Zainteresovani građani će biti u prilici da prate koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Realizaciju završnog koncerta je pomogao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Beograda.

Na programu su dela koja su komponovali Nebojša Živković, Nikolo Paganini, Marsel Turnier, Erik Samit, Mocart Kamargo Guarnieri i Astor Pijacola.

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o početku druge sezone ciklusa, kao i o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata koji su realizovani u prethodnom periodu prve sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.